Fredrik Larsson

Han var nyss hemkommen från en racingkarriär i USA. Det var dags att testa banorna i Skandinavien. Professionell racing handlar självklart om snabba bilar, men också om att bygga upp en identitet som förare – för vem minns en fegis?

Entusiasmen inför uppdraget kan bero på att jag själv är intresserad av bilar och gillar miljön kring racing, men har varken råd eller möjligheter att ta intresset vidare. Addera att jag också såg en utmaning i att för första gången bygga ett varumärke kring en person. En färgstark sådan.

Fredrik tyckte att min kunskap och mina idéer väl matchade hans ambitioner med varumärket och sa kör!

Inspirerande bromsljus

Var börjar man söka inspiration till ett sådant uppdrag, förutom i depån? Jag lyssnade på en speaker som under ett testlopp sa “Det där är så typiskt för Fredrik Larsson – hans bromsljus är alltid de sista som tänds inför en kurva”. Avgjort! Vi byggde Fredriks image kring hans oförmåga att känna rädsla och hans förmåga att tänja gränser. Fredrik Larsson – No Limits Included™.

 

Under hans racingkarriär gjorde han bestående intryck både på och utanför banan. Alltid lika social och positiv. Även två minuter före ett race kunde man se honom skriva autografer. Han uppfyllde också åskådarnas förväntan om en konstant hög adrenalinnivå på läktarna, även under de race där han inte hamnade på pallen. 

Ett personligt varumärke

Att skapa ett varumärke kring en person är egentligen samma sak som att göra det kring en produkt, företag eller en tjänst. Man får dock skilja på privatperson och varumärke. Jag hade fantastiskt roligt i depån och fick möjlighet att samarbeta med en helt annan målgrupp än vad jag tidigare gjort. Här gällde det att engagera sponsorer och i kommunikationen skapa förväntningar som bidrog till en ökad publiktillströmning. På något sätt kunde det till och med bli poesi kring hur Fredrik tog sig an en hårnålskurva. 

 

Under sin racingkarriär tog Fredrik hem många segrar i Carrera Cup, senare STCC och Swedish GT. Idag tävlar inte Fredrik längre, men många minns och saknar hans speciella id och körstil.

Kika gärna på filmen vi gjorde i samband med ett race på ett citylopp på Bananpiren i Göteborg. Filmen kan fortfarande ses på YouTube.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka “Acceptera” godkänner du användningen av cookies. Om du vill veta mer, besök vår integritetspolicy.